776241192 Szlovák cég | Szlovák cégalapítás buktatói
top of page
Keresés

Szlovák cég | Szlovák cégalapítás buktatói

Frissítve: 2022. jan. 19.

Szlovák cégnek nincsenek különösebb buktatói, csak azért, mert Szlovákiában helyezkedik el. Egy szlovák cég hátránya akkor merül fel, mikor se a tevékenysége se a vezetése nem köthető Szlovákiához.


Kinek nem érdemes Szlovákiában céget alapítania?

Azon személynek, akinek üzleti tevékenysége egyáltalán nem kapcsolódik Szlovákiához, vagy nem helyezhető át Szlovákiába. Ilyenkor nem ajánljuk a szlovák cégalapítást, ha a tevékenység szorosan Magyarországhoz köti, például étterem, kávézó, hotel, lovarda, autószerviz stb. esetében.


Szlovák cégalapítás előnyei
A cég tevékenységétől és a kivitelezésének helyétől függ, hogy hol fog a cég adózni

Ilyen tevékenységeknél a szlovák cég és a szlovák székhely adóoptimalizálás szempontjából nem segít, mert legtöbbször az számít, hogy a cég hol végzi tevékenységét. Ha a szlovák cég csakis Magyarországon tevékenykedik, akkor a szlovák cég magyarországi tevékenysége nagy valószínűséggel (de nem minden esetben) Magyarországon lesz megadózva.


Kis és családi vállalkozás áthelyezése Szlovákiába

Ez igazából nem nevezhető buktatónak, de ebben az esetben ez meggondolandó, mivel az adminisztratív költségekre nemigazán hat a jövedelem nagysága. Vannak cégek, illetve olyan vállalkozási területek, melyek pont olyan időigényesek pár ezer eurós forgalomnál, mint több százezeresnél. Ezért ajánljuk az időalapú számlázásunkat, mert nem hat rá a pozitív vagy a negatív gazdasági eredmény, és így lehet rentábilis mindkét fél számára.


Szlovák cég
Vállalkozás Szlovákiában, telephely létrehozása Szlovákiában

Eladó szlovák cégek vásárlása

Ez akkor jelenthet problémát, amikor a cég nem tiszta múlttal, ill. nem megbízható forrásból származik. Fontos tudni, hogy megalapított szlovák cég esetén az új tulajdonos felelőségre vonható az előző tevékenységekért is. Szintén fontos figyelembe venni, hogy egy ÁFA regisztrált cég, soha nem lehet 100% „tiszta”, mivel csakis úgy válhat vagy válhatott ÁFA regisztrálttá, hogy valamilyen tevékenységet felmutatott. Érdemes óvakodni a bonyolult és a változatos múltú cégektől, főleg akkor, ha a cég háttere leellenőrizhetetlen vagy tisztázatlan.


Tiszta eladó szlovák cég
általunk alapított szlovák cégek után 100% garanaciát vállalunk

Ezért javasoljuk, csakis az olyan cég megvásárlást, ami erre a célra lett megalapítva, ill. egy teljesen új cég alapítását, amelyet későbbiekben együtt ÁFA-ra regisztrálunk.





bottom of page