776241192 Cégalapítás Szlovákiában l Szlovák cég | Szlovák cégalapítás
top of page
Keresés

Cégalapítás Szlovákiában l Szlovák cég | Szlovák cégalapítás

Kinek érdemes Szlovákiában céget alapítania? Bárkinek, akinek üzleti tevékenysége kapcsolódik Szlovákiához, vagy könnyedén áthelyezhető Szlovákiába. Nem ajánljuk, ha a tevékenység szorosan Magyarországhoz köti, például étterem, kávézó, hotel esetében. Ha nem biztos benne, hogy megéri Önnek, írjon nekünk és segítünk, hogy megérje.

Szlovák cég előnyei

Miért Szlovákia? Mert jelentősen alacsonyabb az adóteher, adóalapot csökkentő tételek széles skálája vehető igénybe, tehát olcsóbb cégfenntartás. A pénznem az euró, egyszerűbb az adórendszer, elektronikusan, gyorsan bonyolítható az ügyintézés.

Mindemellett:

a) általános forgalmi adó (ÁFA) - 10 % és 20 %,

b) helyi iparűzési adó (H/IPA) - nincs,

c) társasági adó (TAO) – 21 % vagy 15 % (ami sok esetben kevesebb, mint a 9 %),

d) személyi jövedelemadó (SZJA) – 19 % / 15 % az adóalapból, EV esetén vagy valós kiadások vezetése, vagy csak a jövedelem 40 %-a képezi az adóalapot (választható),

e) osztalékadó – 7 %, ezután már járulékot nem kell fizetni,

f) az ügyvezetőt nem kell alkalmazni, járulékot nem kell utána fizetni,

g) gépjárművel kapcsolatosan minden költség elszámolható, vételárból és az üzemanyagból is teljes mértékben visszaigényelhető az ÁFA.


Szlovák Cégalapítás
Cégalapítás Szlovákiában

Mire lesz szükség?

1. Ingyenes online vagy személyes konzultáció,

2. Cégnév, székhely, tevékenységi körök kiválasztása;

3. Tagok és ügyvezetők személyes adatai, ha az ügyvezető nem szlovákiai állampolgár, akkor az ügyvezető erkölcsi bizonyítványa, jogi személy esetén hivatalos cégkivonat (hivatalos fordítást biztosítjuk);

4. Okiratok elkészítése.


Amire nem lesz szükség: szlovákiai állampolgárság, a törzstőkét nem szükséges bankszámlára helyezni (elég csak nyilatkozni a befizetéséről), nem szükséges külön ügyvezetőt keresni, mivel tag is lehet ügyvezető.


Meddig tart?

Jelentős mértékben függ az ügyfél közreműködésétől, cégstruktúrájától, a vállalkozási formától, a szükséges adatok eljuttatásától és a hivatalos fordítás elkészülésétől (1-3 nap). Az elektronikus ügyintézésnek köszönhetően, az alapítástól a cégbíróságon lévő bejegyzésig egy átlagos tevékenységekkel rendelkező cég esetén ez legfeljebb 14 napot vesz igénybe.


Szlovák cég
Szlovák cégalapítás menete

Cégalapítás menete:

1. Konzultáció abszolválása, adatok átvétele;

2. Szükséges okiratok elkészítése, aláírások hitelesítése közjegyzőnél;

3. Vállalkozói engedély kiváltása, egyúttal azonosítószám (IČO) és adószám (DIČ) igénylése;

4. Bejegyzés a cégbíróságon;

5. Bankszámla nyitása (segítünk) és a bankszámlaszám bejelentése az adóhivatalnak;

6. EU-s ÁFA szám (IČDPH) igénylése.


Áraink: már 499 €-tól, nagymértékben függ a vállalkozási formától, cégstruktúrától, ÁFA regisztrációtól és a további tőlünk igénybe vett szolgáltatásoktól. Kérjen ingyenes árajánlatot e-mailben!



Ha további kérdése van, olvassa el a gyakran feltett kérdéseket, vagy nyugodtan írjon nekünk és mi igyekszünk megválaszolni!

bottom of page